Negatief advies voor plannen jongerentehuis in Sint-Agatha-Berchem

© Atelier M A + P
| De plannen voor jeugdtehuis vzw 't Pasrel.

In Sint-Agatha-Berchem heeft het overlegcomité een negatief advies uitgebracht over de aanvraag van een bouwvergunning voor een tehuis voor de tijdelijke opvang van jongeren.

Een tijdje geleden diende vzw ‘t Pasrel plannen in om een tehuis voor de tijdelijke opvang van jongeren te bouwen in de Wilderstraat in Sint-Agatha-Berchem. Buurtbewoners waren echter niet opgezet met die plannen: er werd een petitie op poten gezet die in totaal zo’n 250 keer ondertekend werd.

Petitie

Buurtbewoners maakten zich voornamelijk zorgen over de omvang van het project en de problemen die daaruit zouden voortkomen: ze vreesden voor te veel schaduw, inkijk en gekapte bomen.

Het gemeentebestuur heeft die bekommernissen goed ontvangen, want na het overlegcomité werd er een unaniem negatief advies uitgebracht voor het bouwproject in de Wilderstraat.

'Project past niet in de wijk'

“Wij hebben de projectleiders en de opmerkingen van de omwonenden gehoord”, zegt burgemeester Christian Lamouline (Les Engagés) tegen La Capitale. “Wij spreken ons niet uit over de inhoud van het project (...), maar wat het stedelijke aspect betreft, past het project qua volume, omvang en diepte niet in de wijk”, aldus de burgemeester. Volgens hem wordt de privacy van omwonenden onvoldoende gerespecteerd.

De vzw heeft nu de mogelijkheid om de omvang van het project bij te stellen. Als de organisatie daarvoor kiest, kan er opnieuw een aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning worden ingediend. Daarna zal er opnieuw een openbaar onderzoek en overlegcomité plaatsvinden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?