Het bedrijf Extensa, eigenaar van de terreinen op Thurn & Taxis, heeft er in mei 2021 een Finse piste aangelegd. Dat is een speciaal parcours voor hardlopers.

| Het bedrijf Extensa, eigenaar van de terreinen op Thurn & Taxis, legt er nu een Finse piste aan. Dat is een speciaal parcours voor hardlopers en joggers.

Nieuwe Finse piste in park Thurn & Taxis

Jelle D'hont
03/05/2021

Het bedrijf Extensa is begonnen met de aanleg van een Finse piste aan Thurn & Taxis. Dat is een speciaal parcours voor hardlopers. Het bedrijf, dat eigenaar is van de site, wil de mogelijkheden om te sporten in het park uitbreiden.

De Finse piste zal bestaan uit een verende bovenlaag, gemaakt van houtschors. Dat zorgt ervoor dat lopen comfortabeler is en helpt blessures te voorkomen.

Het eerste deel van de piste moet klaar zijn rond 10 mei. Vanwege de bouw van appartementen kan het laatste stukje nog niet aangelegd worden, maar uiteindelijk moet de piste 850 meter lang worden. “We willen zoveel mogelijk sportmogelijkheden aanbieden. Op het terrein komt ook een zogenaamde ‘strongbox.’ Dat is een soort container met materiaal, waar mensen rond kunnen sporten met een instructeur”, aldus salesmanager van Extensa Olivier Kempen. Volgens hem zal ook de horeca duidelijk aanwezig zijn op het terrein. “Zo zullen de mensen uit de omgeving en Brussel optimaal kunnen profiteren van het park.”

Aangezien het privéterrein is wordt het project volledig gefinancierd door Extensa zelf. Het vastgoedbedrijf is sinds 2015 eigenaar van Thurn & Taxis en is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het terrein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni