1580 vogelzangbeek

| De Vogelzangbeek, waar de Mijlenmeerszone deel van uitmaakt.

Onenigheid tussen Anderlecht en OCMW Brussel over Mijlenmeerszone

SN
© BRUZZ
18/08/2018

Anderlecht wil het beschermd gebied aan Mijlenmeers uitbreiden, maar mede-eigenaar OCMW Brussel is daar niet happig op.

De Brusselse regering had in mei al de Mijlenmeerszone geklasseerd als beschermd landschap, op vraag van de gemeente Anderlecht en verschillende buurtverenigingen.

Anderlechts schepen voor Duurzaamheid Gaëtan Vangoidsenhoven (MR) wil nu de beschermde zone nog verder uitbreiden met een oude boomgaard. Die vraag zal op de agenda komen bij het nieuwe parlementaire jaar.

Maar de Mijlenmeerszone, aan de Vogelzangbeek, is versplinterd over verschillende eigenaars, waaronder CityDev, de ULB en het OCMW van de stad Brussel. Die laatste ligt dwars over de uitbreiding van de bescherming.

'Bescherming zal OCMW benadelen'

“Het is inderdaad een groene zone, maar op termijn willen we ons terrein aan de straatkant op een andere manier benutten,” zegt Brussels OCMW-voorzitter Ahmed El Ktibi (PS) aan La Capitale.

“We doen niet aan vastgoedspeculatie. Maar in bepaalde zones willen we, als dat mogelijk is, de terreinen op termijn laten opbrengen. Op die manier zijn we zeker van inkomsten en kunnen we onze sociale opdracht beter vervullen,” klinkt het op het kabinet-El Ktibi.

“De site volledig beschermen zal ons op termijn benadelen,” aldus El Ktibi nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel-Stad, Stedenbouw, Milieu, Mijlenmeers, Vogelzangbeek, Gaëtan Van Goidsenhoven, Ahmed El Ktibi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni