Participatietraject voor renovatie Wayezstraat

© Saskia Vanderstichele
| De tram zou na de heraanleg minder tijd mogen verliezen in de Wayezstraat.

De Wayezstraat in Anderlecht wacht een grondige opknapbeurt. In aanloop naar het project organiseert het gemeentebestuur een rondvraag bij buurtbewoners, handelaars en klanten van de winkelstraat.

De Wayezstraat is behalve een winkelstraat ook een belangrijke straat voor het openbaar vervoer. Ze wordt over de hele lengte doorkruist door tramlijn 81.

De gemeente Anderlecht en het Brussels gewest willen de straat al langer herbekijken. Sowieso zijn er werken op til omdat zowel de tramsporen als de riolering aan vervanging toe zijn.

De heraanleg kan gefinancierd worden in het kader van het Avanti-programma, dat de commerciële snelheid van het openbaar vervoer moet verbeteren. Een van de belangrijkste doelstellingen is dan ook ervoor te zorgen dat de tram minder tijd verliest in de straat.

'Alle gebruikers raadplegen'

In het najaar zou een vergunningsdossier worden ingediend, maar eerst komt er nog een participatietraject. "Daar hebben we bij de MIVB op aangedrongen", zegt schepen van Mobiliteit Susanne Mueller-Huebsch (Groen). "Het is van groot belang dat alle gebruikers van deze weg geraadpleegd worden voor de werken beginnen. Op deze manier kennen we hun visie en verwachtingen voor de Wayezstraat van morgen."

Deze lente zal een extern studiebureau vijf participatieve ontmoetingen houden, waarbij buurtbewoners, klanten en handelaars uit de Wayezstraat uitgenodigd worden om de toekomst van de Wayezstraat en de mobiliteit in de wijk uit te tekenen. Tijdens de ontmoetingen is er ruimte voor uitwisselingen, werkmomenten en worden een plan en moduleerbare 3D-maquette getoond. Nadien komt er ook nog een mobility van op het Dapperheidsplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?