Plafondschildering Smurfen stort in door waterlek

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 2 september 2020
Updated: 02-09-2020 - 14:53

In de buurt van het Centraal Station is een plafond gedeeltelijk ingestort door een waterlek. De Smurfenschildering die erop stond en onderdeel uitmaakte van de stripwandeling, is vernield.

"Spijtige vaststelling deze ochtend: de smurfenmuurschildering aan het centraal station is ingezakt, waarschijnlijk door een waterlek," schrijft Brussels schepen Arnaud Pinxteren (Ecolo) op zijn Facebookpagina. De bijgevoegde foto laat weinig tot de verbeelding over.

"Gelukkig is het 's nachts gebeurd," zegt Pinxteren aan BRUZZ. "We zijn in gesprek met de eigenaar om de oorzaken te achterhalen en te kijken wat we kunnen doen om alles zo snel mogelijk te herstellen."

De tekening maakt onderdeel uit van de stripwandeling van de Stad, maar het plafond waarop de tekening stond, is van Swiss Hotels. De eigenaar van de muur moet dus de muur herstellen, waarna de Stad de tekening opnieuw kan laten maken.

"We hopen natuurlijk dat het zo snel mogelijk kan gaan, maar wanneer er sprake is van verzekeringskwesties, kan dat altijd even duren," aldus Pinxteren. "Het was hoe dan ook een belangrijke strip uit het parcours. Ondertussen hebben we de zone beveiligd en hopen we alles wat niet beschadigd geraakt is intact te kunnen houden."

19 juni 2018: inhuldiging van de muurschildering van De Smurfen als deel van het stripparcours van de Stad Brussel in aanwezigheid van toenmailig premier Charles Michel
© PhotoNews
| Toenmalig premier Charles Michel tijdens de inhuldiging van de muurschildering van De Smurfen als deel van het stripparcours van de Stad Brussel op 19 juni 2018.
19 juni 2018: inhuldiging van de muurschildering van De Smurfen als deel van het stripparcours van de Stad Brussel
© PhotoNews
| De inhuldiging van de muurschildering van De Smurfen op 19 juni 2018. Het deel in het midden is nu verdwenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?