RTBF heeft stedenbouwkundige vergunning voor nieuwe zetel op zak

© rtbf

Het Brussels gewest heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de toekomstige zetel van de Franstalige openbare omroep RTBF afgeleverd. Dat hebben minister-president Rudi Vervoort (PS) en staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussel-SP.A) meegedeeld.

Het nieuwe gebouw van de RTBF moet één van de blikvangers van de nieuwe site Mediapark aan de Reyerslaan worden. Die site moet ook de nieuwe zetel van de Vlaamse openbare omroep VRT en woningen, scholen, crèches en handelszaken huisvesten.

"Met de afgifte van deze eerste stedenbouwkundige vergunning zet het Gewest een belangrijke stap naar de creatie van een Mediapark, een ambitieus project voor de audiovisuele industrie en de aantrekkingskracht van ons Gewest", verklaarde Smet.

De zetel van de RTBF wordt dertig meer hoog, zal zes verdiepingen tellen en zal een totale oppervlakte van meer dan 38.000 vierkante meter bestrijken.

In december besloot de raad van bestuur van de VRT een nieuw ontwerp voor haar project te laten uittekenen. Aanvankelijk was de VRT in zee gegaan met de tijdelijke vereniging Robbrecht & Daem + Dierendonckblancke architects + Arup UK + VK group, maar haar ontwerp had volgens de omroep niet binnen het budget gerealiseerd kunnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?