Sint-Gillis vraagt om beslissing over herbestemming gevangenis sneller te nemen

© PhotoNews

De gemeenteraad van Sint-Gillis heeft aan de federale regering en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gevraagd om de beslissing over de herbestemming van de gevangenis op zijn grondgebied sneller te nemen. De gemeente keurde donderdagavond een motie daarover goed.

De Brusselse regering besloot in april vorig jaar de beslissing om verschillende nieuwe delen van de gevangenis van Sint-Gillis te beschermen. Het Brussels Gewest is kandidaat-overnemer om de gevangenis om te vormen tot een toekomstgericht stadsdeel en de federale overheid gaf eerder al aan dat ze vanaf 2022 de gedetineerden van de gevangenis van Sint-Gillis wil overplaatsen naar die van Haren. De overplaatsing zou in het tweede deel van het jaar doorgaan.

De gemeente Sint-Gillis vraagt aan de federale en Brusselse regering om sneller een beslissing te nemen over de toekomstige herbestemming van het pand. Volgens de meerderheid is de motie daarover "constructief" bedoeld. De gemeente roept ook op om de gemeente Vorst en de inwoners van de gemeenten te betrekken bij de beslissing.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?