Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (onafhankelijk)

Sint-Joost roept bouwbedrijf op matje na verzakkingen en evacuaties

© Belga
13/04/2022

De gemeente Sint-Joost-ten-Node zal de betrokken bij de werf in de Scailquinstraat en de Leuvensesteenweg aan het eind van deze week horen in een deskundigenonderzoek. De werf leidde tot stabiliteitsproblemen in naburige panden, en de evacuatie van 40 tot 50 bewoners. Zij zijn nog niet naar hun huizen teruggekeerd.

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft vier processen-verbaal uitgeschreven over de bouwplaats aan de Leuvensesteenweg, die wordt beheerd door de groep Capital Construct en de onderaannemer Van Roey. De opgesomde tekortkomingen omvatten onder meer het ontbreken van gewestelijke vergunningen, bodemverontreiniging en het in gevaar brengen van het leven van anderen.

Ter herinnering: de brandweer werd op 1 april rond 10.30 uur opgeroepen door een persoon die de aanwezigheid van scheuren in zijn woning meldde. "Ze merkten de scheuren ter plaatse op en schakelden een ingenieur van de gemeente in," verklaarde de woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw. In onderling overleg werd beslist om twee gebouwen, met in totaal 24-27 appartementen, te evacueren.

Gas en elektriciteit werden in de betrokken gebouwen afgesloten. De bewoners werden geëvacueerd naar het Guy Cudell-gebouw en vervolgens door de gemeente ondergebracht bij familieleden of in hotels.

Het kabinet van de burgemeester merkt op dat er ook problemen zijn geconstateerd op een bouwplaats in de Kleine Dalstraat. Ook dat is een werf van Capital Construct en de onderaannemer Van Roey Groep.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni