The Giant Wheel, het reuzenrad op het Poelaertplein, toeristische attractie met zicht op Brussel

Stad Brussel kiest hetzelfde reuzenrad voor Poelaertplein

KVDP
© BRUZZ
19/06/2021

De Stad Brussel heeft een reuzenrad uitgekozen dat permanent op het Poelaertplein mag blijven staan. Het gaat om The View, dat daar al eerder heeft gestaan. Wel moet het Gewest nog een vergunning toekennen.

Eind vorig jaar had de gemeenteraad van de Stad Brussel al groen licht gegeven voor een permanent reuzenrad op het Poelaertplein. Daarop had de Stad Brussel een oproep gelanceerd, waarvoor drie bedrijven een voorstel hebben ingediend. De Stad heeft uiteindelijk gekozen voor The View, het reuzenrad dat al eerder op het Poelaertplein heeft gestaan.

“Ik ben erg blij om terug te zijn in Brussel”, zegt eigenaar van The View René Bufkens. “Dit plein is één van de mooiste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Ik ben blij dat ik aan de vraag van de mensen kan voldoen en dat ik het toeristische aanbod kan aanvullen, de Stad zal er alleen maar mooier op worden.”

Nog geen vergunning

"Het reuzenrad geeft een echte toegevoegde waarde aan het toeristische aanbod van Brussel en ondersteunt in aanzienlijke mate de aantrekkelijkheid van de handelszaken van de stad, met name in de omgeving van de Zavel, de Marollen en de Waterloolaan”, zegt schepen van Economie Fabian Maingain (Défi).

Het Brussels Gewest moet wel nog een stedenbouwkundige vergunning uitreiken voor het reuzenrad. Die vergunning hoopt de Stad Brussel voor 2022 te verkrijgen voor een periode van zes jaar. Deze zomer komt het Reuzenrad er tijdelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , reuzenrad , reuzenrad Poelaertplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni