Stad doet Mini-Europa nieuw voorstel

© PhotoNews
| Mini-Europa aan het Atomium (archiefbeeld).

De stad Brussel heeft Mini-Europa een nieuw aanbod gedaan om de grond waarop het miniatuurpark zich bevindt langer te huren. Dat verneemt onze redactie. De bal ligt nu in het kamp van Thierry Meeûs, bestuurder van Mini-Europa.

Eind vorig jaar vroeg Meeùs al een sloopvergunning aan. Twee weken geleden kondigde hij aan de Heizelvlakte te zullen verlaten. Mini-Europa raakte het niet eens met de stad Brussel over de verlenging van de huurovereenkomst. Volgens de stad Brussel waren de voorwaarden van het contract niet meer gewijzigd sinds 1989 en was een update aan de orde.

Mini-Europa moest tot nu 250.000 euro per jaar betalen om de lap grond van zo'n 2,5 hectare groot te mogen gebruiken. De stad Brussel wilde dat bedrag verhogen met 100.000 euro voor een totale huurprijs van 350.000 euro per jaar. Naar eigen zeggen was die verhoging nodig louter om "break-even te draaien". "Dat kost hem slechts 10 procent van zijn winst", zei Closes woordvoerder daarop laconiek.

Nieuw voorstel

Meeùs kon er niet mee leven en besloot daarop de trekker uit de samenwerking te trekken. Mini-Europa werd intussen het hof gemaakt door Waals-Brabantse gemeenten, maar ook door de steden Tienen en Leuven. Toch is Brussel-Stad niet zinnens om het miniatuurpark zomaar te laten gaan.

Volgens onze informatie zou de stad bereid zijn water bij de wijn te doen. Meeùs heeft een nieuw, verbeterd voorstel ontvangen. Het is niet duidelijk of er genoeg toegift is gedaan om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten met de stad Brussel. Meeùs was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?