| In april brak er brand uit aan een leegstaand tankstation aan het kruispunt Herrmann-Debroux

Uitgebrand benzinestation Herrmann-Debroux weldra afgebroken

EDB
© BRUZZ
02/03/2022

De overlegcommissie heeft het licht op groen gezet om het uitgebrande benzinestation aan het kruispunt van de Herrmann-Debrouxlaan met de Vorstlaan af te breken. Wat er verder met het terrein zal gebeuren, staat nog niet vast.

Dat schrijft La Dernière Heure. In april verwoestte een brand een bijgebouw en hoofdgebouw van een verlaten tankstation aan Herrmann-Debroux.

Het verzoek om het geraamte te slopen, kreeg inmiddels groen licht van de overlegcommissie die zich over stedenbouwkundige aanvragen moet buigen. Aan het gunstig advies zijn een aantal voorwaarden verbonden, zoals met betrekking tot bodemsanering en het plaatsen van kwaliteitshekken.

“Dat is omdat een nieuw project lang op zich kan laten wachten,” zegt Alain Lefebvre (Défi), schepen van Stedenbouw in Oudergem, aan de krant.

Richtplan van Aanleg

Momenteel hebben de autoriteiten geen weet van nieuwe plannen met betrekking tot het terrein, dat eigendom is van een privébedrijf. Het terrein is gesitueerd op een voor de gemeente strategische plek die de komende jaren veel veranderingen zal ondergaan, zoals de afbraak van het viaduct.

Volgens schepen Lefebvre zal de gemeente het terrein niet opkopen. “Het terrein is omgeven door regionale wegen. Mogelijk is de grond voor het Gewest van belang in het kader van het Richtplan van Aanleg (RPA) voor Herrmann-Debroux. We hebben het aan het Gewest en aan de MIVB laten weten.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni