Vlaanderen heeft nieuwe Bouwmeester

© Pieter Geerts
| Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester.

De Antwerpse architect Erik Wieërs volgt Leo Van Broeck op als Vlaamse bouwmeester. Hij is vrijdag door de Vlaamse regering aangesteld voor de komende vijf jaar.

Erik Wieërs werkt als architect voor het Antwerpse bureau Collectief Noord en is hoofddocent architectonisch ontwerpen aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA. Behalve zijn opleiding architectuur heeft hij ook een licentiaat wijsbegeerte gevolgd aan de Vrije Universiteit Brussel.

Wieërs start in augustus en neemt daarmee het roer over over Leo Van Broeck, die de voorbije vier jaar een heel nieuwe invulling aan zijn functie gaf in vergelijking met zijn voorgangers. Hij ontwikkelde een brede visie op ruimtelijke ordening en wees op de impact van onze manier van wonen op klimaat en leefkwaliteit.

Begin dit jaar ging de regering op zoek naar een opvolger. Die procedure werd vergezeld van een nieuwe visienota, waarin werd herhaald dat de bouwmeester zich moet terugplooien op zijn kerntaken. Hij moet de Vlaamse overheid en lokale besturen bijstaan in hun architecturale keuzes en de inrichting van de publieke ruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?