Vroeger Aquarium van Brussel wordt mogelijk pinksterkerk

Het Aquarium in Koekelberg staat nu leeg

De pinksterkerk The Rock Church zou haar intrek willen nemen in het vroegere Aquarium van Brussel in Koekelberg. Maar er zijn nog kapers op de kust voor de ruimte.

De benedenverdieping met achterliggend entrepot aan de Bossaertlaan, waar tot voor enkele jaren het aquarium was gevestigd, staat te koop. Het aquarium moest begin 2018 na twaalf jaar de deuren sluiten wegens gebrek aan subsidies en aan bezoekers.

Een van de gegadigden voor de ruimte van ongeveer 1.000 vierkante meter is de pinksterkerk The Rock Church die nu in Anderlecht zit. Zij deed bij de gemeente alvast een aanvraag voor een bestemmingswijziging, van cultuurplek naar gebedsplaats. Momenteel loopt hierover een openbaar onderzoek.

Volgens het kabinet van burgemeester Ahmed Laaouej (PS) zijn er behalve de kerk nog andere geïnteresseerden voor de ruimte. Zo zou er ook een commercieel kantoorproject in de maak zijn. “We onderzoeken verschillende dossiers voor we een beslissing nemen over de herbestemming van de plek,” klinkt het.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?