Werken werf voetgangerszone 27 12 2017 verkeersbord pietonnier winkelwandelstraat Anspachlaan centrale lanen De Brouckèreplein

| De voetgangerszone blijft tot nog zeker 2020 een werf.

'Werf voetgangerszone moet voorrang krijgen'

TD
© BRUZZ
31/08/2018

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wil dat de werf van de voetgangerszone voorrang krijgt op andere bouwplaatsen in de stad. Hij staat ook toe dat er op zaterdag wordt gewerkt aan de voetgangerszone. De uitbreiding van de werftijden moet er voor zorgen dat de werken op schema blijven. Tegen 2020 moet de hele voetgangerszone af zijn.

Er is al een klein stukje voetgangerszone afgewerkt, voor het administratief centrum van de stad Brussel en aan het metrostation de Brouckère, maar de rest van de beoogde voetgangerszone in het centrum van de stad blijft nog even een werf.

Om de werken sneller vooruit te laten gaan en op schema te houden, breidt burgemeester Close de arbeidstijden opnieuw wat uit. Dat schrijft Le Soir. Tot nu mochten de bouwvakkers starten om zeven uur ‘s ochtends en doorwerken tot vier uur in de namiddag. Dat werd voor de zomer al eens uitgebreid van zes uur ‘s ochtends tot zes uur ’s avonds, zowel tijdens de week als tijdens het weekend.

Dat kon niet verhinderen dat de werken vertraging opliepen, vooral tussen de Beurs en het Fontainasplein. Arbeiders kunnen nu ook opnieuw op zaterdag doorwerken aan de werfzone.

Piétonnier prioritair

Close heeft aan aannemer ViaBuild laten verstaan dat de werf van de voetgangerszone prioritair is. De aannemer werkt op verschillende fronten tegelijk. Zo werken arbeiders van ViaBuild onder andere ook aan de Ninoofsepoort en de Hallepoort.

Maar de voetgangerszone krijgt dus voorrang van de burgemeester, die op die manier tegemoet probeert te komen aan de kritiek van verschillende handelaars over de slakkengang van de vooruitgang van de werf.

2020

Begin 2019 moet het de Brouckèreplein af zijn, in de lente van dat jaar is de zone tussen de Steenstraat en het Fontainasplein afgewerkt. Volgens Beliris liggen de werken op schema en kan alles af zijn tegen 2020.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, Voetgangerszone Vijfhoek, piétonnier, voetgangerszone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni