Bruneau gaat terug open

Jean-Pierre Bruneau heeft een overnemer gevonden voor zijn restaurant. Dat is al sinds januari gesloten. Doel is dat het sterrenrestaurant in juni opnieuw opent.

Bruneau zou woensdagochtend tot een akkoord zijn gekomen met een andere chef. Dat schrijft La Dernière Heure. Wie de overnemer precies is, is niet geweten. Volgens Bruneau zelf wil de persoon in kwestie nog een tiental dagen wachten alvorens zijn identiteit bekend te maken.

Het zou evenwel gaan om een chef die reeds in een sterrenrestaurant in het Brusselse werkt. Bruneau licht nog een tipje van de sluier: “Hij heeft nog voor mij gewerkt, en heeft talent,” aldus de chef.

Bedoeling is dat het restaurant de deuren opnieuw opent in juni. De naam zou dezelfde blijven.

Consultant

Wat er van Jean-Pierre Bruneau zelf zal worden? “Als ik nog iets onderneem, zal het eerder als consultant zijn,” zegt de chef. “Des te beter als ik anderen zo kan helpen met mijn ervaring.”

“De richting die de gastronomie momenteel uitgaat, verontrust me,” zegt hij nog. “Recent heb ik nog twee tweesterrenrestaurants bezocht. Ik vraag me nog steeds af hoe ze aan die sterren zijn gekomen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?