Café: Ponti Corner

© Ivan Put
Onze score

Het heeft lang geduurd, maar de Mausstraat is – op één pand na – helemaal opgekuist. Café Falstaff heeft zijn tent voor de gevel moeten afbreken, met een bevredigend resultaat. Naast Fritland heeft zich een complementair steakhouse gevestigd, en naast de nachtclub, de goktent en de parfumeriezaak is er nu ook nog een koffiezaak bij gekomen: Ponti Corner.

Ponti Corner mikt duidelijk op het hogere segment in de markt en dat misstaat geenszins op deze plek en in dit mooie pand. Van de hoge ambities getuigen alvast het marmer op de tafeltjes en het soepele leder waarmee de chesterfield- en andere zetels in de zaak bekleed zijn. Voor de rest moeten het stijlvolle zwart en de monumentale kristallen lusters aan het gestripte plafond het geheel een hedendaagse look geven.

Achteraan komt nog daglicht binnen via een verzorgde patio die met een grote glaspartij van het interieur is gescheiden, en in het zaaltje hangt een foto van een grijnzende Jack Nicholson die in de weer is met een luxesigaar. Het zeer ruime terras kan helpen om deze kant van het Beursgebouw weer even drukbezocht te maken als de Beursstraat aan de andere kant.

Ponti Corner nodigt u dus in de eerste plaats uit op de koffie. De melanges zijn het product van Belgische branders en worden geserveerd in de variaties die u wenst. Bij die koffie hoort in de eerste plaats gebak. Een lange verstoog presenteert een ruim en aantrekkelijk assortiment taartjes, viennoiserie, macarons enzovoort. Verder kun je hier terecht voor ontbijt, lunches en lichte maaltijden, salades, soepen of belegde broodjes. Verder vallen op de kaart de huisgemaakte icetea en de bieren van de Palm-groep op. Ponti doet ook take away en catering voor zakenmeetings. Een zaak met enige standing dus, hopelijk vindt het bijbehorende publiek er zijn weg naar.

open: 7/7, 8 > 22.00

02 502 88 42

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Platenzaken: 'Vinylfreaks zijn een trouw publiek, die komen terug'
  • Brussel als zomerse pop-upstad
  • Kenza Isnasni, 18 jaar na de moord op haar ouders
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Á 92 ans, Jacqueline Mesmaeker fait l'objet d'une rétrospective
  • Superjazzfestival op je scherm
  • Musea gooien deuren weer open
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement