Restaurant Ballekes breidt uit naar centrum

© Saskia Vanderstichele
| De eerste zaak ging zo'n drie jaar geleden open in Sint-Gillis.

Het gehaktballenrestaurant Ballekes breidt uit. Rond het einde van de maand komen er twee nieuwe filialen in het centrum bij. De oprichters zijn daarvoor een crowdfundingcampagne gestart, en hebben intussen ook het beoogde bedrag binnengehaald.

Met de crowdfundingcampagne hebben de eigenaars Thibault Truyen en zijn zakenpartner Florence 10.000 euro opgehaald. Daarmee zullen ze speciale verlichting laten maken in de vorm van Manneken Pis en balletjes. Dat schrijft La Capitale.

De nieuwe zaken komen er aan Sint-Katelijne en op de Grote Markt. De eerste opent de deuren aan het einde van de maand, en vanaf juli kan je ook balletjes eten op de Grote Markt. 

De eigenaars dromen ook van het buitenland. “Nu zijn er al ketens uit ons land zoals Exki en Le Pain Quotidien, maar mensen weten niet dat ze Belgisch zijn. We willen een keten oprichten die duidelijk uit ons land komt, met Belgische specialiteiten en producten” aldus Truyen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?