Resto: Au Grand Forestier

© Saskia Vanderstichele
Onze score

De familie Niels, bekend van haar prijzige brasseries, opende recent een nieuw restaurant. Een evenement... maar een met ups-and-downs.

Met Au Vieux Saint Martin, Le Canterbury en La Marie Joseph heeft de familie Niels indruk gemaakt op een hele generatie brasserieliefhebbers door een tijdloze stijl, een feilloze keuken en een onberispelijke bediening. Dat is meteen ook de reden waarom een nieuwe plek onder de Niels-vlag altijd een evenement is in het kleine wereldje van het Brusselse restaurantwezen.

En ook Au Grand Forestier stelt op het eerste gezicht niet teleur. Vooral in de lente, wanneer het omringende decor iets wegheeft van een lithografie: het zachte groen van de bomen, de glinstering van de vijver en de roze sneeuw van de Japanse kerselaars.

De ontvangst en de bediening waren ook hier vlekkeloos. Een pluim voor de ober die niet meer dan een blik nodig had om te anticiperen op het minste ongemak. Het decor – blauwsteen verfraaid met lederen stoelen, doeken en tekeningen van Belgische grootheden als Walter Swennen en Ever Meulen – is ook een schot in de roos. En het terras moet een van de mooiste van Brussel zijn.

Wat dan van de kaart? Daarin herken je de Niels-stempel: Oostendse grijzegarnalenkroketten, toast champignon en natuurlijk de befaamde filet americain met frietjes, een recept dat in 1924 uit het hoofd van Joseph Niels kwam gevallen… Ons voorgerecht, de asperges à la flamande, was met 21,50 euro fors geprijsd, maar we hadden er geen spijt van: ze waren perfect, zacht en geboterd zoals het hoort.

De filet americain was helaas een teleurstelling: hij arriveerde op een koud bord, wat wees op een passage in de koelkast. Voor 24 euro mag je van een signature dish toch een bereiding à la minute verwachten. Nu verorberden we met moeite het te compacte vlees, dat de papillen helemaal verzadigde. Jammer zo te moeten eindigen.
 

open: ma > za van 12 > 23.00

02 672 57 79
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De nieuwe Nederlandstalige parlementsleden
  • Johan Leman: 'Het signaal van de kiezer is niet zo duidelijk als sommigen beweren'
  • Het nieuwe samenwonen: een balzaal, biljarttafel en een kookeiland van 7 meter
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The Graduates: musicalsterren van morgen
  • Fête de la Musique: Yôkaï's voodoo jazz
  • Stéphane Mandelbaum: l'enfant maudit de l'art brut
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement