Artiestenparcours in de leukste gemeente van Brussel

© BRUZZ

Nu artiestenparcourskleppers Vorst en Sint-Gillis een jaar pauze nemen, vult Jette, de leukste gemeente van Brussel, dat gat met veel plezier op. Dit weekend krijg je het werk van bijna 300 kunstenaars te zien. Ook in de Sint-Pieterskerk en de Dielegemabdij worden door creatievelingen ingepalmd.

Het recept voor een geslaagd artiestenparcours is ondertussen in heel het Brusselse gewest gekend. Kunstenaars stellen hun werken thuis of bij vrienden tentoon en ateliers houden opendeurdag. Nadat Sint-Gillis 31 jaar geleden met het concept op de proppen kwam, namen de andere gemeenten de succesformule snel over.

Dit jaar zijn het de Jetse kunstmakers die hun werk tentoonstellen. Je krijgt er trouwens niet alleen visuele uitspattingen als schilderkunst of fotografie op je bord. Zo worden je bijvoorbeeld ook concerten van de muziekacademie voorgeschoteld. Of je kan zelf de handen uit de mouwen steken en meewerken aan een muurschildering.

Voor het eerst palmen de Jetse cultuurpausen tijdens het parcours ook de Sint-Pieterskerk en de Dielegemabdij in. Die laatste wordt voor het hele weekend lang volgestouwd met sculpturen. De kerk biedt dan weer onderdak aan schilder Joan Cursach, fotografe Maureen Magerman, muzikant Nick Defour en de neonsculptuur 'Bomma' van Han Decorte.

ARTIESTENPARCOURS JETTE 27 & 28/4, verschillende locaties in Jette

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?