| Vijf surrealistische werken van Gilbert & George zullen op Brafa te zien zijn.

Kunstbeurs BRAFA strikt eregasten Gilbert & George

© Belga
25/10/2018

De kunstbeurs BRAFA (Brussels Art Fair) neemt van 26 januari tot en met 3 februari 2019 opnieuw Tour & Taxis over met als eregast het artistiek duo Gilbert & George. De 64ste editie van BRAFA is ook de ideale gelegenheid om de 100ste verjaardag van de Koninklijke Kamer van Antiquairs en Kunsthandelaars van België te vieren.

In 2019 tekenen liefst 133 galerijen en kunsthandelaars uit 16 verschillende present op BRAFA en brengen ze opnieuw de meest kwaliteitsvolle en uiteenlopende kunstobjecten, variërend van archeologische stukken tot juwelen en hedendaagse kunst.

Eregast dit jaar is het excentrieke en soms surrealistische Engelse duo Gilbert & George. Zij brengen vijf recente en monumentale werken mee die verspreid op de beurs te vinden zijn. "Gilbert & George zijn serieuze artiesten, hoewel zijzelf en hun werk soms erg grappig lijken. Dat surrealistische vormt een directe link met ons Belgen", aldus Christian Vrouyr van BRAFA.

Een andere instantie die op BRAFA in de kijker zal staan is Koninklijke Kamer van Antiquairs en Kunsthandelaars van België. Op BRAFA wordt er een boek tentoongesteld waarin 100 leden vertellen over een iconisch kunststuk dat het verschil maakte in hun carrière. Bovendien zal de Kamer ook exclusieve werken, waaronder twee schilderijen van Magritte tentoon stellen.

Een traditie zijn intussen de BRAFA Art Talks met dit jaar onderwerpen als de uitgebreide verzameling van Guggenheim of de restauratie van de Dulle Griet van Pieter Breugel de Oude.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , BRAFA , Gilbert & George

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni