Ruim 11.500 mensen vieren Vlaamse feestdag in Brussel

© BRUZZ

Zowat 11.500 bezoekers zijn woensdag afgezakt naar de hoofdstad voor "Vlaanderen feest, Brussel danst". Dat meldt organisator Muntpunt. Al voor het zesde jaar op rij vond het volksfeest, met onder meer gratis optredens en wandelingen, naar aanleiding van de Vlaamse feestdag plaats. Vorig jaar namen 10.000 mensen deel aan de viering.

Nieuw in het programma dit jaar was "Brussel trouwt", een grote trouwpartij waarbij deelnemers hun eeuwige liefde konden verklaren aan de hoofdstad. In totaal gaven 600 mensen hun jawoord, onder wie ook Vlaams minister van Brussel Sven Gatz (Open VLD) en burgemeester Philippe Close (PS).

Ruim 2.000 mensen woonden achteraf de grote huwelijksreceptie - inclusief trouw-dj en een wedstrijdje bruidsboeketwerpen - bij op de Grote Markt. Het feest werd daar afgesloten met een optreden van De Kreuners.

"De Vlaamse feestdag in Brussel heeft weer veel mensen op de been gebracht," reageert minister Gatz. "Brussel heeft zich zoals altijd van zijn beste zijde laten zien. Alle bezoekers en toeristen, Brusselaars, Vlamingen en buitenlanders hebben genoten en mee gefeest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?