Hello Summer is speerpunt van Brusselse zomerevenementen

© Belga
20/06/2019

De stad Brussel grijpt het sabbatjaar van Brussel Bad aan om met Hello Summer vier Brusselse wijken gedurende vier weekends van 25 juli tot en met 25 augustus onder te dompelen in het zomergevoel. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepenen Delphine Houba (PS) en Benoit Hellings (Ecolo-Groen) stelden woensdag het volledige zomerprogramma van Brussel-Stad voor.

Het recept van Hello Summer is hetzelfde als dat van Brussel Bad: ruimte voor ontspanning bieden in het midden van de stad. De vier plaatsen waar het nieuwe zomerevenement doorgaat zijn het Congresplein in de administratieve wijk (25 juli tot zondag 4 augustus), dan op het Ambiorix-square in de Europese wijk (van 8 augustus tot 11 augustus), vervolgens op het Peter Benoitplein in Neder-Over-Heembeek (van 15 augustus tot 18 augustus) en tot slot op de Leopoldsquare in Laken (van 22 augustus tot 25 augustus).

Op elke locatie zal er een uitgebreide ontspanningszone en kidszone zijn, maar in en rond die zones gebeurt er heel wat. Doorheen het weekend zijn er danslessen van hip hop tot capoeira en elke zaterdag is er ook een openluchtcinema van Cinema Galeries. De concerten mogen ook niet ontbreken en die weerspiegelen de verscheidenheid van de huidige Brusselse muziekscène.

Tot slot staan er ook heel wat sportactiviteiten op het programma zoals yoga, klimmen, Crossfit, initiaties gevechtssporten en een beachvolleybaltornooi. De sportvelden kunnen bovendien gehuurd worden voor een symbolische euro.

Vuurwerk

Het evenementaanbod in Brussel-Stad houdt echter niet op bij Hello Summer. Het Vuurwerk van Laken is deze zomer aan zijn derde editie toe en zorgt vijf opeenvolgende zondagen, van 26 juli tot 23 augustus, voor een schitterend vuurwerk aan de voet van Paleis 5 van Brussels Expo. Het spektakel krijgt bovendien elke week een ander thema en dat wordt vanaf 18 uur uitgewerkt met verschillende stands en activiteiten.

De Vaux-Hall in het Brusselse Warandepark opent dit jaar ook voor de derde keer op rij zijn deuren en zorgt voor kunst in open lucht op een magische plek. De overdekte galerij en de rotonde in Louis XVI-stijl zijn het perfect decor voor onder meer openluchtbioscoop, bals, creatieve workshops, dans en andere thema-avonden. De activiteiten begonnen al op 31 mei en lopen nog door tot 11 augustus.

De evenementen die al een langere traditie hebben, ontbreken ook deze zomer niet op het appel, want Couleur Café (28 tot 30 juni), de Ommegang (26 en 28 juni), Brussels Summer Festival (14 tot 18 augustus), de Zuidfoor (13 juli tot 18 augustus) en Bal National (20 juli) zorgen mee voor een goedgevulde Brusselse agenda.

hello summer

| Tijdens Hello Summer staan ook heel wat sportactiviteiten op het programma

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, Samenleving, hello summer, Brussel Bad, Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni