Brusselse regisseur toont tweede langspeelfilm op BIFFF

© De film gaat over een man die mensen een tweede leven belooft en zo eigenlijk een sekte leidt.
| La Deuxième

De Brusselse regisseur Jelle Stroo laat op zondag 14 april zijn tweede langspeelfilm La Deuxième zien op het BIFFF, het Brussels International Fantasy, Fantastic, Thriller and Science-fiction Filmfestival. De film brengt het verhaal van Jean Barreau, die een spirituele sekte voor verloren zielen leidt.

Stroo maakte de film samen met zijn vrouw Stephanie Delbecque, die producer en art director is. Het cineastenkoppel komt uit Brugge maar woont in de hoofdstad, en mag straks op het BIFFF de langspeelfilm tonen aan het échte thuispubliek. De soundtrack is van de Amerikaanse componist Joe Formanek, die vanuit Brussel opereert.

"Het BIFFF behoort tot de internationale top qua genrefestivals. Ik ben dan ook heel blij dat La Deuxième hier vertoond wordt," zegt Jelle Stroo aan BRUZZ. "Ik ken het festival goed en hou ook van de sfeer, een beetje tongue in cheek."

Op zoek naar tweede leven

Om de film te draaien, leefden cast en crew bijna drie weken onafgebroken op de filmset op het Franse platteland. Het resultaat is een beklijvende langspeelfilm over een sekte geleid door Jean Barreau. Die belooft getormenteerde zielen een kans op een tweede leven.

"De film is eigenlijk een metafoor voor hoe we omgaan met de grote gebeurtenissen in het leven. Voor sommige mensen betekent een trauma het begin van een tweede leven. De film voert daar een soort spiritueel onderzoek naar," aldus de regisseur.

Beijing

Stroo is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Zijn debuutfilm Egoïste uit 2015 schopte het tot het Beijing filmfestival en kon rekenen op uitverkochte vertoningen in Parijs en Brugge.

La Deuxième is voorlopig enkel te zien op het BIFFF. "We willen nog op andere festivals de film vertonen. Maar aangezien de film nog maar net uit is, kan ik daar niets concreets over vertellen," zegt Stroo.

Bekijk de teaser van La Deuxième via onderstaande video:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?