'Girl' op shortlist Europese filmprijs

De affiche van Girl

Girl, het filmdebuut van regisseur Lukas Dhont met Brusselaar Victor Polster in de hoofdrol, staat op de shortlist van de European Film Awards. Dat zijn de belangrijkste filmprijzen van Europa.

De film werd eerder al gelauwerd op de filmfestivals van Palic en Cannes. Ook hoofdrolspeler Victor Polster mocht al meerdere individuele awards in ontvangst nemen. Nu kunnen de film en Polster dus opnieuw in de prijzen vallen.

Shortlist

Op de shortlist voor de European Film Awards krijgt Girl concurrentie van 48 andere Europese topfilms. Zo staan bijvoorbeeld Under the tree, Beast en The Guilty op de shortlist. Films op deze lijst kunnen genomineerd worden in een van de awardcategorie├źn.

De uiteindelijke nominaties worden bekend gemaakt op 5 november. De prijsuitreiking is op 15 december in het Spaanse Sevilla.

Toronto

En er is nog meer goed nieuws voor Dhont en Polster. Vandaag raakte ook bekend dat Girl op het beroemde filmfestival van Toronto vertoond zal worden. De film werd opgenomen in het Discovery-programma voor jong filmtalent.

Girl is niet de enige Belgische film op het filmfestival van Toronto. Zo worden ook Engel van Koen Mortier en Duelles, de nieuwe film met Veerle Baetens die zich in Brussel afspeelt, in Canada uitgenodigd.

Na de zegetocht langs verschillende filmfestivals komt Girl op 17 oktober bij ons in de zalen. De trailer kan je hieronder bekijken.

Morgen verschijnt in ons magazine een interview met hoofdrolspeler Victor Polster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?