Living Stories brengt literatuur tot in Elsense woonkamer

© An Devroe
| De Sans Soucibib in Elsene

Boekenbaz’art is niet meer. Lang leve Sans Souci Living Stories. Het literaire festival in Elsene kreeg deze editie een nieuwe naam. Ook aan het concept van het literaire buurtfeest werd gesleuteld.

Net als tijdens de vorige edities vindt alles plaats rond de bibliotheek in de Sans Soucistraat. Die straat is zaterdagnamiddag autovrij gemaakt en omgetoverd tot een speelstraat vol randanimatie. De leerlingen van de gemeentelijke muziekschool komen de boel opvrolijken met optredens en er is ook een “baby zone” voor de allerkleinsten.

Maar voor deze editie breekt Sans Souci Living Stories ook los van de straat die haar naam aan het festival leent. Rond de bibliotheek zijn vijf parcoursen uitgestippeld, die je tot in de huiskamers van buurtbewoners loodsen.

Daar worden verschillende facetten van de literatuur uitgelicht. Lisette Ma Neza, Belgisch kampioene slam poëzie in 2017, geeft in een van de woonkamers een voordracht. Er zijn voorleesmomenten, theater en je kan op het parcours ook illustratrice Kitty Crowther aan het werk zien.

SANS SOUCI LIVING STORIES, 26/5, Bibliotheek Sans Souci

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?