Bib Sophia, de Nederlandstalige bibliotheek van Schaarbeek

| Bib Sophia, de Nederlandstalige bibliotheek van Schaarbeek.

Lidkaart bibliotheken wordt gratis vanaf 5 september

© Belga
01/09/2023

Wie een lidkaart van een Nederlandstalige bibliotheek in Brussel heeft, kan die voortaan gebruiken in alle andere bibliotheken uit het netwerk. Vanaf dinsdag 5 september zijn ook alle tarieven en termijnen gelijkgesteld en wordt het lidmaatschap in elke bibliotheek gratis. Ook komt er een nieuwe huisstijl, zo kondigt Ans Persoons (One.Brussels-Vooruit) vrijdag aan.

Om de bibliotheken efficiënter en slagkrachtiger te maken, keurden alle negentien gemeenteraden van Brussel, de raad van bestuur van Muntpunt en het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een samenwerkingsovereenkomst goed. ​

"Samenwerken in Brussel is geen mission impossible. Met het eengemaakte regioreglement bewijzen we dat verschillende Brusselse overheden de handen in elkaar kunnen slaan in het belang van transparante en laagdrempelige dienstverlening voor de Brusselaars. ​Ik wil alle Nederlandstalige schepenen dan ook bedanken voor deze samenwerking", aldus Persoons, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd en Sport.

Het jaarlijks lidgeld van een Nederlandstalige bibliotheek valt voortaan weg, terwijl het uitlenen van alle bibliotheekmateriaal gratis wordt. Je kan in elke bibliotheek vijftien materialen ontlenen voor een termijn van drie weken. Wie materialen te laat terugbrengt, betaalt een telaatkost van 5 eurocent per dag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, bibliotheek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni