Frontal-dj's mixen honderd minuten Belgische hiphop

DJ Vega en Proceed van het Brusselse label Frontal mixen dit eindejaar de beste vaderlandse hiphop aan elkaar. Voor het derde jaar op rij brengen ze 'The Belgian Mixtape' uit. Het eerste deel is exclusief te beluisteren tijdens de radioshow van Frontal op BRUZZ.

Op de mixtape, een compilatie nummers die meestal gratis aangeboden wordt, rijgen de twee Frontaldj's 32 nummers aan elkaar. Alles samen goed voor honderd minuten muziek. Het hiphoplabel lost de mix in twee delen tijdens hun wekelijkse radioshow bij Bruzz. Het eerste deel krijg je vanavond, op 27 december, als laat kerstcadeau. Met deel twee zet je volgende week het nieuwe jaar goed in.

"Het is zeker geen best of" verduidelijkt DJ Vega. "Dit is eerst en vooral een persoonlijke selectie van nummers die wij echt goed vinden." Die platen kunnen komen van gevestigde waarden als Roméo Elvis of Stikstofleden, maar evengoed van nieuw talent.

Mixtape breekt uit Brussel

Hoewel Frontal Brussel ademt, wil het label zich ook niet beperken tot de hoofdstad. Zo is er op de mixtape plaats voor Luikenaar Venlo of Antwerpenaar RonnyHuana. "Ntrek vind ik zelf bijvoorbeeld heel goed. Zij hebben dit jaar een verfrissende kwaliteitsplaat gedropt. Daarmee kunnen ze in 2019 echt wel doorbreken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?