Restauratie Paviljoen Menselijke Driften in maart van start

JCO
© brusselnieuws.be
07/02/2013
Het Paviljoen van de Menselijke Driften krijgt vanaf volgende maand een opknapbeurt. Tegen maart 2014 moet het werk af zijn. De renovatie werd al enkele keren uitgesteld.

De begindatum wordt door minister-president Charles Picqué (PS) bevestigd in een antwoord op een parlementaire vraag van Carla Dejonghe (Open VLD). De voorbereidende fase van de werken is al begonnen.

De restauratie van het paviljoen was oorspronkelijk gepland voor begin 2012. Door problemen bij het toewijzen van de opdracht trad er echter vertraging op. Ook daarvoor zweefde het gebouwtje al jaren in het ongewisse.

De ingewikkelde eigenaarsconstructie maakte de zaken er niet eenvoudiger op. De Regie der Gebouwen is eigenaar, maar het terrein werd jaren geleden in pacht gegeven aan vzw Islamitisch en Cultureel Centrum van België, die de vlakbij gelegen Grote Moskee uitbaat. Het geld voor de werken moest dan weer van Beliris komen.

Het Paviljoen der Menselijke Driften was de eerste openbare opdracht van architect Victor Horta, en stamt uit zijn pre-art nouveauperiode. Binnenin hangt een bas-reliëf van kunstenaar Jef Lambeaux, gewijd aan alle vleselijke verlangens die de mens drijven. Het is niet toegankelijk voor het publiek, tenzij op bijvoorbeeld Open Monumentendag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni