Take it away: traiteurtips voor oudejaarsavond

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
17/12/2013

Heeft 2013 u flink dooreen geschud? Voelt u de nood aan wat stilte na de storm? Dan is het hoog tijd om te vertragen. En waarom zou u daar niet mee beginnen op oudejaarsavond, door lekker thuis te blijven? Er gaat niets boven cocoonen met de hulp van een traiteur om te bekomen van het voorbije jaar. Vijf adressen die u het leven heel wat gemakkelijker maken.

R1407 Kergi

1. Kergi

adres: Blaesstraat 159, Brussel, 02-503.48.44
open: 10 > 15.00 - gesloten: ma & wo
keuken: Afrikaans

Wat als u thuis wilt blijven én een stuk van de wereld zien? Naphie van restaurant Kergi neemt u mee op een reis van duizenden kilometers. De Senegalese die opgroeide in Burkina Faso is een heuse meester in de Afrikaanse keuken: yassa-kip, moambe, eend à la vanille, lam met curry, gefrituurde tilapia, of gamba's met cocos… om haar ongelofelijke gembersaus niet te vergeten.

R1407 Ventre Saint Gris
2. Ventre Saint Gris

adres: Diepestraat 10, Ukkel, 02-375.27.55, www.ventresaintgris.com
open: 12 > 14.30 & 19 > 22.30 - gesloten: maandag
keuken: traditioneel

Bent u tuk op de hartelijke thuiskeuken? Dan moet u zeker de Ventre Saint Gris leren kennen. Dit jaareinde biedt het Ukkelse restaurant scampi's geflambeerd in pastis, foie gras van eend, hertenfilet grand veneur, rundsfilet met truffels en een crème de foie gras, nougat glacé met een frambozencoulis, en nog veel meer aan.

R1407 La cuisine de Flore
3. La Cuisine de Flore

adres: Herdersstraat 45, Elsene, 0472-01.44.86, www.lacuisinedeflore.com
keuken: DIY

Sluit u 2013 platzak af? Dan moet u zeker naar de kerstkookcursus van La Cuisine de Flore, waar u zelf een foie gras, een hertenfilet met speculaas of een verleidelijk dessert leert maken. Mis ook de les op maandag 23 december om 16.00u of op dinsdag 24 december om 10.30u niet, want dan kunt u zelf een smakelijke kerststronk leren maken met exotische vruchten en biscuit, bakkersroom, chocolade versiering, karamel, meringues...

R1407 Le Mess
4. Le Mess

adres: Louis Schmidtlaan 1, Etterbeek, 02-734.03.36, www.lemess.be
open: 12 > 14.30 & 19 > 23.00 - gesloten: za lunch & zo
keuken: chic

Le Mess biedt gezonde, gastronomisch geïnspireerde gerechten aan en heeft een indrukwekkend afhaalmenu. Als voorgerecht is er de carpaccio van sint-jakobsvruchten met een tartaar van biologisch geteelde rode biet, knolselderie en truffelaroma, of een stuk foie gras van eend (van La Ferme de la Tour) met gekonfijte bio-appels. Als hoofdgerecht is er grietfilet met een biorisotto van parelgerst en muskaatpompoen, emulsie van citronellagras, yuzu en tijm met citroensmaak, of een gesmoorde filet van Belgische, wilde hinde, selderie en wortelpeterselie, spruitjes, gesmoord witloof en szechuanpeper. Als afsluiter kiest u tussen een krokant chocoladedessert met mango of een crème brûlée.

R1407 Orientalia
5. Orientalia

adres: Charleroisesteenweg 277, Sint-Gillis, 02-520.75.75, users.skynet.be/orientalia
open: ma > za, 9 > 18.30
keuken: Libanees

Er gaat niets boven een genereus gedekte oosterse tafel voor een memorabel oudejaarsetentje. Dit uitstekende afhaalrestaurant – waar u ook ter plekke kunt eten – is verstrengeld met de letter en de geest van de Libanese keuken. De benadering van Orientalia combineert klassieke gerechten en lekkers uit de Libanese katholieke traditie. Dat wordt u allemaal aangeboden door een schat van een familie: de Abikhalils.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni