42-jarige Brusselaar overleden bij ongeval op E314

monsterfile.jpg
© Vlaams Verkeerscentrum
| De bestelwagen die bestuurd werd door een 42-jarige Brusselaar is op de file ingereden (archiefbeeld).
© Vlaams Verkeerscentrum
| De bestelwagen die bestuurd werd door een 42-jarige Brusselaar is op de file ingereden (archiefbeeld).

Bij het verkeersongeval van dinsdagochtend op de E314 is een 42-jarige man uit Brussel om het leven gekomen. Dat meldt het Leuvense parket dinsdagnamiddag. Uit de eerste onderzoeksdaden blijkt dat de man geen gordel droeg.

Het ongeval deed zich omstreeks 8.10 uur voor ter hoogte van de afrit Tielt-Winge/Scherpenheuvel-Zichem, in de richting van Leuven. Daar stond een file. De bestelwagen die bestuurd werd door de 42-jarige Brusselaar is op die file ingereden. "Volgens ooggetuigen zou de bestelwagen zijn beginnen zwalpen, waarna hij op de file inreed," zegt het parket.

"Volgens de verkeersdeskundige die we hebben aangesteld, was er geen sprake van overdreven snelheid. Door de aanrijding werd een tweede bestelwagen naar voren geduwd, die op zijn beurt een personenwagen aanreed."

De 42-jarige bestuurder van de eerste bestelwagen overleefde het ongeval niet. De bestuurders en passagiers van de aangereden wagens raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerden niet in levensgevaar. "Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval wordt verdergezet, onder meer door analyse van de camerabeelden," aldus nog het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?