Aarschotstraat: bordelen en handelszaken ’s nachts dicht na dood politieman

JDK
© BRUZZ
12/11/2022

De burgemeesters van Schaarbeek en Sint-Joost verplichten alle handelszaken in de Aarschotstraat om te sluiten tussen 1 en 6 uur in de nacht, inclusief de bordelen. Die beslissing moet de spanning in de wijk doen dalen, nadat donderdagavond een agent stierf na een mesaanval.

Het bevel kwam er na overleg met de naburige gemeente Sint-Joost. Op deze manier hopen de twee burgemeesters “de spanningen in de wijk te verminderen”. Daarnaast moeten de maatregelen volgens Cécile Jodogne (DéFi), burgemeester van Schaarbeek, de rouwende politieteams in staat stellen de moeilijke situatie in de wijk makkelijker onder controle te houden.

In het officiële decreet, opgesteld samen met Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost, staat dat alle commerciële activiteiten verboden worden tijdens de nacht. Dat houdt concreet in: alle horeca-activiteiten, de prostitutie, nachtwinkels, wedkantoren, maar ook telefoon- en boekenhandels.

Structurele maatregelen

Jodogne benadrukt dat het een broodnodige maatregel is, ook zonder de recente gebeurtenis in acht genomen: “Het noordelijke district staat al te lang onder spanning. Het misdaadcijfer is hoger dan elders in het gebied. De situatie is zeer moeilijk en onaanvaardbaar voor de bewoners, de winkeliers en de mensen die in de wijk werken. Voor de politie is het werk immens en veel zwaarder dan een zonale politiemacht aankan.”

De burgemeester beweert dit ook al meermaals aangegeven te hebben aan de federale regering. ”Versterkingen van de federale politie komen maar af en toe en zonder een langetermijnoplossing. Er moeten dringend structurele maatregelen komen.”

Vrijdag ontvangen de 3 burgemeesters van de politiezone (Cécile Jodogne, Ridouane Chahid en Emir Kir) de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), in de lokalen van de hoofdzetel van de zone, samen met het hoofd van de zone Olivier Slosse.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni