20211214 De wijk Peterbos in Anderlecht 5

| Archiefbeeld. De wijk Peterbos in Anderlecht.

Acht schoten gelost bij schietpartij in Peterboswijk in Anderlecht

© Chris Verhaeghe
12/09/2023

In de Anderlechtse wijk Peterbos is in de nacht van maandag op dinsdag een verdachte opgepakt na een schietpartij. De man zou betrokken zijn geweest bij een incident waarbij er minstens acht schoten werden gelost, maar daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen.

De feiten speelden zich af rond 4.30 uur ’s morgens tussen de woonblokken in de sociale woonwijk. Meer dan waarschijnlijk gaat het om drugsgerelateerd geweld. De wijk staat gekend om haar handel in verdovende middelen.

“Onze diensten kregen inderdaad een oproep naar aanleiding van een schietpartij”, zegt Sarah Frederickx van politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst), die daarmee een bericht van de Franstalige krant La Capitale bevestigt. “Er zou een conflict zijn geweest tussen twee groepen, waarbij er schoten werden gelost. Onze mensen hebben ter plekke acht kogelhulzen teruggevonden. Er kon ook één verdachte worden opgepakt die de vlucht nam bij aankomst van de patrouillewagens.”

Volgens de politie vielen er geen gewonden bij de schietpartij. “Het onderzoek loopt intussen verder”, besluit Frederickx.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni