Het dragen van een mondmaskers geldt niet langer alleen voor verplegend personeel en andere zorgverstrekkers. Ook ambulante patiënten die niet in het ziekenhuis opgenomen moeten worden, bezoekers en begeleiders zullen een mondmasker moeten dragen, zelfs wanneer deze zich in niet-COVID-19-zones bevinden.

Alle patiënten en bezoekers in UZ Brussel krijgen een mondmasker

© Belga
14/04/2020

Alle toegelaten bezoekers, begeleiders en niet-gehospitaliseerde patiënten krijgen nu verplicht een mondmasker bij het betreden van het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. Het UZ Brussel ziet het aantal COVID-19-gerelateerde opnames intussen dalen.

Aan de ingangen van het UZ Brussel delen bewakingsagenten nu systematisch mondmaskers uit aan iedereen die het ziekenhuis betreedt. De maatregel is nu ook verplicht voor ambulante patiënten die niet in het ziekenhuis opgenomen moeten worden. Maar ook bezoekers en begeleiders, zelfs wanneer deze zich in niet-COVID-19-zones bevinden, zullen een mondkapje moeten dragen.

Dalende trend in grafiek met corona-opnames

"Deze extra hygiënische maatregel is er vooral ter bescherming van andere patiënten en zorgverleners, aangezien iemand zonder symptomen ook drager van het virus kan zijn", klinkt het.

Momenteel worden in het UZ Brussel 124 patiënten verzorgd in de COVID-19-zone van het ziekenhuis. Dat cijfer blijft stabiel en schommelt al een tijdje tussen de 120 en 140 patiënten. Op de dienst Intensieve Zorgen in de COVID-zone van het ziekenhuis liggen momenteel 16 patiënten en 8 op de midcare afdeling.

Maandag kwamen er 117 patiënten binnen op de spoedgevallendienst, waarvan negentien werden gehospitaliseerd. Slechts acht van deze opnames waren corona-gerelateerd en zo daalt het cijfer voor het eerst sinds lang onder de tien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , UZ Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni