Arbeider overleden op werf Brunfauttoren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De renovatie van de Brunfauttoren in Sint-Jans-Molenbeek (archiefbeeld).
Updated: 02-03-2022 - 12:06

Een 31-jarige arbeider is maandag rond het middaguur overleden aan de gevolgen van een zware val op de bouwplaats van de Brunfauttoren, niet ver van de Ninoofsepoort in Molenbeek. Dat schrijft La Capitale en bevestigt de lokale politie Brussel-West.

De bouwpaats is gelegen aan de Fernand Brunfautstraat 65, in Molenbeek. Volgens Dennis Sutherland, woordvoerder van de politie, viel de man van de derde verdieping. De ter plaatse gestuurde ambulance-medewerkers hebben tevergeefs geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

De arbeider was een medewerker van een onderaannemer die op zijn buurt is ingehuurd door In Advance, de algemene aannemer van de werf. Het gebouw is eigendom van huisvestingsmaatschappij Le Logement Molenbeekois.

Het gebouw telt in totaal zestien verdiepingen die een grondige renovatie ondergaan. Het parket werd verwittigd, een expert van het arbeidsauditoraat zal de zaak onderzoeken. “Maar uit de eerste vaststellingen maken we op dat het lijkt te gaan om een arbeidsongeval,” zegt Sutherland.

Het Brussels parket laat weten dat uit onderzoek blijkt dat alle veiligheidsvoorschriften goed werden nageleefd. “We kunnen met zekerheid bevestigen dat het om een spijtig ongeval gaat,” aldus woordvoerster Sarah Durant.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?