Auto brandt uit en vuur slaat over op gebouw in Anderlecht

© Belga - BRUZZ
19/02/2023
Updated: 19/02/2023 12.22u

De brandweer van Brussel moest afgelopen nacht uitrukken voor een autobrand in de Pottengoedstraat in Anderlecht en kon daarbij voorkomen dat een aanpalende opslagplaats met meubels uitbrandde.

De oproep kwam zondag omstreeks 3 uur binnen bij de brandweer. Een hoop afval op straat met keukenapparaten en zetels stond in brand, net als een auto van het merk BMW die ernaast geparkeerd stond. De wagen is volledig uitgebrand en een verlichtingspaal is door de warmte afgeknapt.

"Het is niet duidelijk wat er eerst in brand stond. Die stapel afval of de auto", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel. "Er is via een venster een lichte overslag geweest in een gebouw waar meubels opgeslagen staan."

De brandweer verwijderde een deel van de meubels uit het gebouw om te vermijden dat die ook in vlammen opgingen. In de opslagplaats is een houten dwarsbalk uitgebrand en de houten bekleding aan de muren is beschadigd.

Er vielen geen gewonden, want er woont niemand in het gebouw. Iets na 5 uur waren de blus- en ruimingswerken van de brandweer afgelopen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni