| De wagen brandde uit omstreeks 22 uur vrijdagavond.

Auto uitgebrand aan Anderlechtsepoort, rest van de nacht rustig

EC
© BRUZZ
28/11/2020

Vrijdagavond is een auto uitgebrand op de middenberm van de Slachthuislaan, nabij de Anderlechtsepoort. Dat blijkt uit beelden op sociale media en wordt aan BRUZZ bevestigd door de lokale politie Brussel-Hoofdstad-Elsene. Drie voertuigen zijn beschadigd, zegt politiecommissaris Olivier Slosse.

De brand vond plaats om iets na 22 uur op de middenberm van de Slachthuislaan, ter hoogte van nummer 50. Dat is ongeveer aan tramhalte Arts et Métiers en niet ver van de Anderlechtsepoort.

"De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand snel geblust. Er zijn drie voertuigen beschadigd", zegt politiecommissaris Olivier Slosse. "Er zijn geen gekwetsten. Aangezien we vermoeden dat de brand is aangestoken, is er wel een pv opgesteld." Voorlopig heeft de politie nog niemand verhoord of opgepakt voor de feiten.

Kalm in Anderlecht

Behalve de autobrand was de voorbije vrijdagavond rustig binnen de Brusselse Vijfhoek, zegt Slosse. Ook in Anderlecht was het relatief kalm. Dat zegt politiewoordvoerster Laziza Sadiq van de zone Brussel-Zuid. "We hebben geen grote incidenten gehad. Je zou het kunnen vergelijken met een normale nacht, voor die van donderdag."

Donderdagavond waren er rellen ontstaan op het Raadsplein, in de nasleep van het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Adil. Uit dat onderzoek bleek dat de politie geen schuld treft in zijn dood. Een 40-tal jongeren trok toen de straat op. Vrijdag was er in de namiddag nog een tweede betoging van meer dan 100 manifestanten, waar ook een "harde kern" van anarchisten kwam opdagen, zo zei burgemeester Fabrice Cumps erover aan BRUZZ. Het ziet ernaar uit dat de protesten vrijdagavond zijn gekalmeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel-Stad , Veiligheid , Slachthuislaan , Anderlechtsepoort , autobrand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni