Autobrand slaat over naar woning in Molenbeek

© Belga
19/06/2022

In de nacht van zaterdag op zondag is de Brusselse brandweer uitgerukt naar de Onafhankelijkheidsstraat in Sint-Jans-Molenbeek voor een autobrand. De vlammen sloegen over naar drie andere wagens en een woning, die dienst doet als opslagplaats. Drie wagens brandden uit, meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw zondag.

De oproep voor de brandende wagen liep rond 1.20 uur binnen. Toen de spuitgasten ter plaatse arriveerden, stonden vier geparkeerde wagens in brand. Drie wagens brandden volledig uit, de vierde bolide raakte beschadigd.

Het ging onder meer om één elektrische wagen, maar de batterij bleef uit de greep van het vuur. De brandweer kon de wagen op de klassieke manier blussen, onderdompeling in een waterbassin was niet nodig.

De wagens stonden geparkeerd nabij woningen. Een van de gevels vatte vuur en de vlammen waren het huis al binnengedrongen. De brandweer riep versterking op zodat het vuur niet verder kon verspreiden. Het huis fungeerde als opslagplaats voor allerhande objecten, niemand moest dus geëvacueerd worden.

De oorzaak van de brand is nog niet geweten. Volgens andere bronnen is het niet uitgesloten dat het om brandstichting gaat. Mogelijk is er een verband met een schietpartij in de Paalstraat eerder die avond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni