| De schietpartij vond plaats in de Paalstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Jongeman gewond bij nieuwe schietpartij in Molenbeek

EC
© Belga - BRUZZ
19/06/2022

Zaterdagavond zijn rond 19.45 uur schoten gehoord in de Paalstraat in Molenbeek. De lokale politie vond een jongeman van 20 jaar ter plaatse met schotwonden in de benen. Een verband met de autobrand, later op de avond, is niet uitgesloten.

Dat bevestigt het Brussels parket. De jongeman werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Van de daders is voorlopig geen spoor.

Het parket heeft een onderzoek geopend om de precieze omstandigheden van de schietpartij te achterhalen. Zaterdag kwam al een ballistisch expert ter plaatse, net als het laboratorium van de federale politie. Er zal ook een analyse gebeuren van de camerabeelden.

Het Brussels parket sluit niet uit dat er een verband is met de autobrand, die later op de avond plaatsvond in de Onafhankelijkheidsstraat in Molenbeek. Ook daar is een perimeter afgesteld en kwam het labo van de federale politie en een branddeskundige ter plaatse. "Het is aan de branddeskundige om uit te maken of de autobrand met kwaad opzet gebeurde," zegt parketwoordvoerder Martin François. De uitgebrande wagen zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen zijn voor een poging tot moord in de Paalstraat.

Het is al het elfde schietincident in Molenbeek sinds het begin van het schooljaar. Die hebben niet zelden te maken met drugsgeweld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni