Na de fatale schietpartij: 'Al dat geweld moet stoppen, het maakt families kapot'

© BRUZZ
19/04/2022
Updated: 19/04/2022 18.44u

In de Molenbeekse Beekkantwijk is maandagavond een 20-jarige man doodgeschoten. Volgens een jeugdvriend heeft de schietpartij niets met drugs te maken. "Hij was een voorbeeldige jongen."

De schietpartij vond maandagavond rond 20.40 uur plaats in de Dubois-Thornstraat in Molenbeek. Een 20-jarige man werd neergeschoten terwijl hij in zijn voertuig zat en overleefde de schietpartij niet.

"Ik was aan Beekkant toen het gebeurde," vertelt een jongeman die anoniem wil blijven vandaag op de plek van de schietpartij. "Hij was een jeugdvriend," vertelt de man over het slachtoffer van de schietpartij. "Hij heeft ons veel te vroeg verlaten. Al dat geweld moet stoppen. Het maakt families kapot."

'Geen jongen van de straat'

De voorbije maanden hebben in het centrum van Molenbeek nog andere schietpartijen plaatsgevonden. Volgens La Capitale houdt dit incident verband met een territoriumstrijd tussen rivaliserende drugsbendes.

De manier waarop het gebeurd is, doet vermoeden dat het om een afrekening ging, al maakt het parket nog geen conclusies. De jeugdvriend van het slachtoffer ontkent dat het ook maar iets met drugs te maken heeft.

"Hij werkte, heeft nooit gestolen of drugs gedeald, rookte en dronk niet. Hij was een goede bokser en ging elke dag bidden," gaat de jongeman verder. "Het heeft niets met drugs of het straatleven te maken. Hij was geen jongen van de straat. Hij was een voorbeeld."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie