Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe

| De overtredingen vonden plaats op het werkterrein van de politiezone Montgomery.

Een crimineel die eind vorige week de avondklok heeft geschonden, zal zich zijn nachtelijke uitstap nog lang beklagen. Hij pleegde tal van verkeersinbreuken tijdens een achtervolging met de politie. Nadien bleek ook nog eens dat de man onder invloed van alcohol en drugs rondreed in een gestolen voertuig en gezocht werd omdat hij nog een celstraf van 25 maanden moet uitzitten.

In de nacht van donderdag op vrijdag wilde een patrouille van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) een bestuurder controleren in het kader van de naleving van de avondklok die van kracht is omwille van de coronacrisis.

Achtervolging

De verdachte sloeg echter op de vlucht met gedoofde lichten, wat leidde tot een politieachtervolging door de straten van Sint-Lambrechts-Woluwe, Etterbeek, Schaarbeek en Brussel.

Daarbij reed de bestuurder volgens de politie veel te snel, negeerde hij verschillende rode lichten en reed hij bovendien verschillende eenrichtingsstraten in via de verkeerde kant. De man kon uiteindelijk op het grondgebied van de stad Brussel worden onderschept.

Gevangenisstraf van 25 maanden

Bij zijn controle bleek dat de man onder invloed van alcohol en drugs was, reed in een gestolen voertuig en dat hij geseind stond voor andere delicten en een totale gevangenisstraf van 25 maanden moet uitzitten.

De man had ook al meermaals een verval van het recht tot sturen opgelopen en reed daarenboven in een gestolen voertuig, die in beslag werd genomen. De man werd na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Sint-Lambrechts-Woluwe , Sint-Pieters-Woluwe , Veiligheid , Samenleving , politiezone Montgomery , avondklok coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni