Bewoonster naar ziekenhuis bij brand in Koekelberg

© BRUZZ
17/02/2022

In de Brusselse gemeente Koekelberg heeft woensdagnamiddag een felle keukenbrand gewoed in een flatgebouw. Daarbij is één persoon bevangen geraakt door de rook. Het getroffen appartement is door de brand onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brandweer werd omstreeks 16.30 uur verwittigd van de brand aan de Segherslaan. Ter plekke bleek het vuur te woeden in de keuken van de flat op de eerste verdieping van het twee verdiepingen tellende gebouw.

"De bewoonster had zich in veiligheid kunnen brengen, maar had daarbij de deur van haar appartement laten openstaan, zodat de traphal zich gevuld had met rook", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De bewoonster had rook ingeademd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De bewoner van de tweede verdieping heeft de goede reflex gehad om in zijn flat te blijven en niet te evacueren via de traphal die vol rook hing. Hij had zijn aanwezigheid kenbaar gemaakt door de 112-noodcentrale te verwittigen en zich aan zijn raam te tonen, en werd via een luchtladder bevrijd."

Het vuur was snel geblust, maar had heel wat schade aangericht, zodat het appartement op de eerste verdieping onbewoonbaar is. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

"We willen er nogmaals aan herinneren hoe belangrijk het is om binnendeuren te sluiten bij een brand, als je dat kan doen zonder jezelf in gevaar te brengen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Dat zorgt ervoor dat de brand vertraagd wordt en dat de rook zich niet kan verspreiden. Het dichthouden van deuren zorgt er zelfs bij niet-brandwerende binnendeuren voor dat de rook van een brand tot 20 minuten wordt tegengehouden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni