Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene
© Peter Dhondt/BRUZZ | Politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Bijna honderd bestuurders blazen positief bij controle-actie Brusselse politie

© BRUZZ
02/08/2022

De Brusselse politie voerde in het laatste weekend van juli in totaal drie verkeersveiligheidsacties, waarvan twee voor rijden onder invloed. In totaal liepen 93 dronken bestuurders tegen de lamp. Verder hield de politie een sensibiliseringsactie bij actieve weggebruikers in Laken.

Afgelopen weekend controleerde de Brusselse politie op rijden onder invloed van alcohol en drugs. In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten in totaal 578 bestuurders op twee locaties. In de Groendreef kregen 424 bestuurders een ademtest onder de neus. Zeven onder hen bliezen positief en moesten hun rijbewijs inleveren voor drie tot zes uur.

Bij een tweede controle-actie later die avond, aan de Van Praetlaan, liepen nog eens acht bestuurders tegen de lamp. Bij een van de overtreders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Verder stelden de agenten nog 12 pv’s op voor diverse verkeersovertredingen. Voor de helft daarvan was bellen achter het stuur de aanleiding.

Tot slot hield de politie nog drie bestuurders tegen die door de politierechtbank waren veroordeeld tot een rijverbod.

13 rijbewijzen ingetrokken

De nacht van zaterdag op zondag bracht 1.675 uitgevoerde ademtests bij controles op het Poelaertplein, de Bischoffsheimlaan en de Boudewijnlaan/Antwerpselaan.

78 Automobilisten hadden een bloedalcoholgehalte boven de toegestane limiet. Van 10 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Datzelfde lot was drie andere bestuurders beschoren, wegens rijden onder invloed van drugs.

Er werden diezelfde avond nog zeven bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder twee voor rijden met een voorlopig rijbewijs op een avond tijdens het weekend

Steppers en fietsers op de bon in Laken

Het weekend sloten de Brusselse inspecteurs op zondag af met een verkeersveiligheidsactie om actieve weggebruikers zoals fietsers, voetgangers en gebruikers van steps te sensibiliseren.

Tijdens deze actie waren 40 gebruikers van elektrische steps in overtreding. Een van de overtreders reed rond met een opgedreven elektrische step met een maximumsnelheid van 90 km/u.

Tot slot werden ook 8 fietsers bekeurd: 3 voor rijden op de stoep; 3 voor door rood licht rijden, een voor het gebruik van een mobiele telefoon. 3 Voetgangers kregen een boete voor het oversteken op een zebrapad tijdens een rood licht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie