Binnenhuisbarbecue in Oudergem loopt fout af: drie CO-vergiftigingen

© Photo News
| Een barbecue organiseer je best buitenshuis, zegt de brandweer.

Een moeder en twee van haar kinderen zijn maandagavond in Oudergem het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie toen het gezin binnen in huis de barbecue aanstak. Ze kwamen er met de schrik vanaf. De Brusselse brandweer wijst nogmaals op de nood aan ventilatie.

Het gezin, dat uit twee ouders en drie kinderen bestaat en aan de Guillaume Van Neromlaan woont, had in de loop van de avond een barbecue gehouden. Omstreeks 22.05 uur kreeg de noodcentrale echter een oproep omdat de moeder hoofdpijn had en zich misselijk voelde.

"Bij aankomst ging de CO-melder van de ambulanciers meteen af", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Zij hebben daarop meteen de brandweer en een MUG opgeroepen, het gezin geëvacueerd en de ramen opengezet. Uiteindelijk werden de moeder en de twee jongste kinderen naar het ziekenhuis gebracht met een CO-intoxicatie.

De brandweer wijst nogmaals op het gevaar om binnenshuis een barbecue te houden. "Barbecues worden normaal gezien buiten, in open lucht gehouden", zegt de brandweerwoordvoerder. "Wie dat toch binnenshuis wil doen, moet zeker de ramen openzetten om voor aanvoer van voldoende verse lucht te zorgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?