Bokser Nabil Messaoudi blijft in voorlopige hechtenis

Een advocaat in het justitiepaleis Een advocaat in het justitiepaleis
© Belgaimage
| Een advocaat in het justitiepaleis.
© Belgaimage
| Een advocaat in het justitiepaleis.

Beroepsbokser Nabil Messaoudi (23), die door het Brusselse gerecht gezocht werd voor ontvoering en moordpoging, blijft minstens nog een maand in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer dinsdag beslist.

Hij zit in een Belgische cel. De jongeman werd vorige week donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst nadat hij door het Verenigd Koninkrijk aan ons land was uitgeleverd.

Messaoudi werd gezocht omdat hij samen met een andere man, Yassine B.S.L. en diens zus, een 28-jarige man zou hebben ontvoerd en mishandeld.

Motief niet duidelijk

Over de aanleiding of het motief voor de feiten lopen de versies uiteen. Zo zou de zus van Yassine B.S.L. beweerd hebben dat ze door het slachtoffer werd afgeperst met intieme video's, terwijl Yassine B.S.L. zou voorgehouden hebben dat zijn zus beweerd had dat ze door het slachtoffer was verkracht.

In ieder geval zou het drietal, Yassine B.S.L., diens zus, en Nabil Messaoudi, het slachtoffer op 31 mei zijn gaan opzoeken in het Brusselse. Ze zouden hem gedwongen hebben om in een wagen, een donkergrijze Mercedes A-klasse met Poolse nummerplaat, te stappen.

Zware mishandeling

Vervolgens zouden ze de man zwaar mishandeld hebben, waarbij onder meer slagen zouden zijn uitgedeeld met de kolf van een vuurwapen. Daarna zouden ze hem hebben achtergelaten in Vilvoorde. Een dag later, op 1 juni, kon de zus van Yassine B.S.L al ingerekend worden en onder aanhoudingsbevel worden geplaatst.

Voor haar broer werd nog diezelfde dag een opsporingsbericht verspreid, maar korte tijd nadien bood B.S.L. zich zelf aan bij de politie Hij werd op 3 juni door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Beide zijn intussen door de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst.

Op 8 juni volgde dan een opsporingsbericht voor Nabil Messaoudi. Het vermoeden bestond dat de jongeman naar het Verenigd Koninkrijk was gevlucht, waar hij woont en traint. Op 2 september kon hij dan opgepakt worden in Heathrow, waarna hij op 14 september werd uitgeleverd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?