Brandweer blust na lange nacht vuur in metaalverwerkend bedrijf

© Brandweer van Brussel
| In het holst van de nacht zakte een grote brandweermacht af naar het industrieterrein in Haren.

Aan de Vilvoordselaan in Haren heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een brand gewoed in een metaalverwerkend bedrijf. De brandweer had uren werk om het vuur onder controle te krijgen. De brand veroorzaakte een dikke rookpluim, maar die bleek na metingen niet giftig. Er vielen geen gewonden.

De brand werd vrijdag omstreeks 02.00 uur opgemerkt en de brandweer zette meteen grote middelen in om het vuur te bestrijden. Vierenveertig brandweerlui, drie halfzware autopompen, twee tankwagens, een zware autopomp, twee autoladders en waterkanonnen zakten af naar de industriezone tussen kanaal en sporen.

Het vuur bleek te woeden in een stapel metalen voorwerpen en die moest laag per laag uiteengehaald worden om geblust te worden. Om de pompen te bevoorraden, zoog de brandweer water uit het nabijgelegen kanaal. Er werd ook beroep gedaan op een helikopter van de federale politie.

Omstreeks 05.30 uur was de brand volledig onder controle en kon het gros van de brandweerlui de plaats verlaten. Een autopomp en een ladderwagen bleven ter plaatse om na te blussen. Een enorme rookwolk verspreidde zich richting Brussel. Even vreesde men dat de rook toxische stoffen bevatte, maar uit de resultaten van metingen bleek dat niet het geval.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?