Brasserie de la Senne weer open na drie uur sluiting: 'Politieagent kent regels niet'

© Saskia Vanderstichele
| Brasserie de la Senne aan de Havenlaan.

De brouwerij van Brasserie de la Senne aan de Havenlaan verkoopt tijdens de lockdown frisse pintjes om af te halen. Volgens een politieagent mocht dat niet, dus beval hij de brouwerij te sluiten. Intussen heeft burgemeester Philippe Close (PS) de politie teruggefloten. De uitbater heeft het over machtsmisbruik door de agent in kwestie.

Het voorval gebeurde omstreeks 11.30 uur vanochtend, vertelt brouwer Yvan De Baets aan BRUZZ. "De politie passeert hier meerdere keren per dag en heeft nooit een probleem gemaakt van onze verkoop", zegt hij. "Het gaat hier om één agent die de regels niet kent en zijn macht misbruikt."

De Baets richtte zich tot Brussels burgemeester Philippe Close (PS), die het politiecommissariaat heeft verwittigd en zich excuseerde. Intussen is de brouwerij opnieuw open en kan er weer bier worden afgehaald.

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene reageert dat het om een "verkeerde interpretatie" ging. "Men zag dat de deuren open waren en dacht dat de mensen dranken ter plaatse aan het nuttigen waren", zegt woordvoerster Ilse Van de Keere, "maar aangezien het een brouwerij is, moet het eerder aanzien worden als een drankencentrale. We hebben contact gehad met de uitbater en duidelijk gemaakt dat er geen probleem is. Mensen kunnen dus nog altijd drank afhalen, zolang er niets ter plaatse wordt genuttigd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?