Politiezone Brussel-West 5340 (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem)
© Peter Dhondt-BRUZZ | Politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem) is momenteel een van de 6 politiezones.

'Brussel gaat van 6 naar 3 of 4 politiezones'

TRO
© BRUZZ
30/09/2020

De nieuwe Vivaldi-regering zou op aandringen van CD&V een hervorming van de Brusselse politiezones hebben opgenomen in het voorlopige regeerakkoord. Dat schrijft La Libre.

De hervorming van de Brusselse politiezones ligt al heel lang op tafel. Vanwege historische weerstand, zou het echter niet mogelijk zijn om direct te gaan naar één zone voor het volledige Brusselse Gewest, schrijft La Libre.

In het voorlopige regeerakkoord van de nieuwe Vivaldi-regering zou de kwestie worden aangepakt via de financiering van de politiezones. "De financiering van politiezones is achterhaald en moet worden aangepast aan de realiteit van vandaag," zou in de deal staan. "Het systeem van subsidies voor federale politiezones en federale preventieve maatregelen zal hervormd worden om plaats te maken voor een objectief en transparant financieringssysteem dat de optimale grootte van politiezones verder zal bevorderen."

Die herfinanciering zou een effect moeten hebben op het aantal politiezones. In Brussel zou dat verschillende fusies impliceren, om uiteindelijk tot 3 of 4 zones te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Politiek, eenmaking politiezones, eengemaakte politiezone, Politiezone BruNo, politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene, politiezone Brussel Hoofdstad Elsene, politiezone brussel noord, politiezone brussel west, fusie politiezones, vivaldi, vivaldi-regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie