Snelheidsbeperking tot 30 km/uur in Brussel-Centrum
© PhotoNews | Het Andere Atelier wil wegen op het nieuwe Brusselse actieplan Verkeersveiligheid.

Brusselse actiegroepen ijveren voor meer verkeersveiligheid

TRO
© BRUZZ
20/11/2020

BRAL, Filter Café Filtré en Heroes for Zero beginnen vanaf 25 november met een reeks acties voor meer verkeersveiligheid in Brussel. Het Andere Atelier, zoals de reeks evenementen gaan heten, wil wegen op het nieuwe Brusselse actieplan Verkeersveiligheid.

De Brusselse regering werkt momenteel aan een nieuw actieplan Verkeersveiligheid. Parallel aan de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid van het Brussels Gewest, organiseren de burgerbewegingen hun evenementen. Op die manier willen ze naar eigen zeggen het debat naar de straat halen.

Op 25 november begint de evenementenreeks met een wandeling in Ganshoren. Op die wandeling wil Heroes for Zero de gevaarlijke punten onder de aandacht brengen. Er worden ook wandelingen in Sint-Gillis (9 december) en Evere (15 december) georganiseerd.

Op 25 november, 9 december en 17 december organiseert BRAL digitale lezingen waarin de situaties in Oslo, Berlijn en Parijs aan bod komen. Filter Café Filtré staat in voor een digitale workshop op 28 januari.

Meer informatie op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Mobiliteit, Filter Café Filtré, Bral, heroes for zero

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie