Brusselse politie betrapt inbreeksters op heterdaad

© Belga
12/04/2023

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen zaterdag twee vrouwen betrapt die geprobeerd hadden in verschillende woningen in te breken. Eenmaal waren ze daar ook in geslaagd. Het tweetal werd door het parket meteen gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het parket woensdag.

Het was een team van de Trekkers, een eenheid die gespecialiseerd is in het opsporen van diefstallen, dat het tweetal opmerkte aan de Kiekenmarkt. De inspecteurs zagen hoe de twee vrouwen op alle deurbellen van een gebouw drukten en vervolgens probeerden de deur te openen. Ze kregen geen toegang tot het gebouw en waagden enkele straten verder nog twee pogingen, eveneens zonder succes.

De inspecteurs besloten versterking op te roepen en het duo te volgen. De vrouwen probeerden nog in verschillende gebouwen binnen te geraken, tot ze erin slaagden om een voordeur te forceren met behulp van een plastic plaatje. Een kwartier later kwamen ze weer naar buiten en zetten hun weg verder.

Een team van de Trekkers besloot hen te blijven volgen, terwijl een ander team ter plaatse wachtte op een ploeg van het bijzonder bijstandsteam om na te gaan of er sporen van inbraak waren op de deuren van de appartementen in het gebouw. Dat bleek het geval te zijn op de tweede verdieping, waar ingebroken was en er een appartement doorzocht was.

Epileertangetje

De twee vrouwen werden daarop gearresteerd. Een van de twee had een moersleutel, een schaartje en een plastic hulpmiddel op zak om deuren mee open te krijgen en de andere een schroevendraaier en een epileertangetje. De twee vrouwen werden ter beschikking gesteld van het parket en kregen na verhoor een rechtstreekse dagvaarding om voor de correctionele rechtbank te verschijnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni