Brusselse politie controleerde voorbije weekend meer dan 2.000 bestuurders

© Belga
18/05/2020

De Brusselse lokale politie heeft in het voorbije weekend de snelheid gecontroleerd van meer dan 1.300 autobestuurders en een 70-tal bromfietsen. Daarnaast moesten ook meer van 700 bestuurders een alcohol- en drugstest afleggen.

Op het Flageyplein, het Heizelplateau en in de Alhambrawijk controleerde de politie 78 bromfietsers. 28 voertuigen werden tegengehouden en de snelste van hen reed 73 km/u. Negen bestuurders kregen een bijkomende boete omdat ze niet de aangepaste uitrusting droegen.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een snelheidscontrole op de Van Praetlaan, waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u. Daarbij werden 1.331 bestuurders gecontroleerd en stelde de politie 55 processen-verbaal en onmiddellijke inningen op. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs meteen afgeven, waarbij een man die te veel gedronken had. De hoogste snelheid werd opgetekend door een motorrijder die 138 km/u reed.

Diezelfde nacht vond ook een drug- en alcoholcontrole plaats, uitgevoerd door verschillende ploegen die zich verplaatsten. Ze controleerden 742 bestuurders, van wie er 24 teveel gedronken hadden en één drugs had genomen. Zes bestuurders moesten hun rijbewijs meteen afgeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Elsene , Veiligheid , politiecontrole

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni